Zonder zorgen varen op de Friese meren

U wilt uiteraard dat uw boot van alle gemakken is voorzien en dat u zorgeloos het water op kunt. Bij ons in Langweer hebben we alles daarvoor in huis. Voor de installatie van scheepsmotoren, het inbouwen van een ankerlier of het plaatsen van een nieuwe accu voor uw boot: wij regelen het voor u.

Ankerlier; winterstalling boot; winterstalling Terherne; scheepsreparatie; scheepsmotoren

Inbouw apparatuur

Het aanpassen of nieuw inbouwen van een systeem aan boord is vaak een ingewikkeld project, maar niet voor ons. Jachtservice Nijdam verzorgt de gehele installatie. U kunt hierbij denken aan de inbouw van:

  • navigatieapparatuur
  • acculaders
  • omvormers
  • kachels
  • boegschroeven
  • generatoren
  • ankerlieren

We zijn dealer van oa de merken Raymarine en Mastervolt. 

Inbouw scheepsmotoren

Het inbouwen van scheepsmotoren is vaak een complexe zaak. Vanaf het eerste moment begeleiden we het gehele project zodat alles naar wens wordt opgeleverd. We leveren alle merken motoren voor een scherpe prijs en ook gereviseerde motoren kunnen we inbouwen. Vele onderdelen liggen bij ons op voorraad. Voor motoronderhoud hebben we een 26-punten checklist; de gehele motor en toebehoren worden nagekeken, zodat u weer een heel seizoen gerust kunt varen. 

Wij zijn onafhankelijk qua merken. U kunt dus met uw Vetus, Yanmar, Volvo of elke andere motor bij ons terecht

Ankerlier; winterstalling boot; winterstalling Terherne; scheepsreparatie; scheepsmotoren

Elektrisch varen

Sinds enkele jaren is het concept elektrisch varen op de markt. We zijn hier direct op ingesprongen en hebben daardoor in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de bouw en ontwikkeling van elektrisch aangedreven schepen. De elektrische motor maakt geen lawaai, zo kunt u volop genieten van de omgeving. Een elektrische motor is in vrijwel elk schip in te bouwen. Het neemt relatief weinig ruimte in beslag en past meestal op een oude fundatie van de motor. Elektrisch varen is daarbij kostenbesparend. U hoeft nooit meer diesel te tanken en ook het onderhoud aan een elektrische motor is minimaal. Een hele dag varen is geen enkel probleem, bij terugkomst in de haven hoeft u alleen maar de stekker in het stopcontact te steken. De accu’s van de boot worden opgeladen en de volgende dag kunt u gewoon weer met uw boot het water op.

Nieuwbouw

Ook voor de installatie of een refit in uw nieuwe schip gaat u naar Jachtservice Nijdam. Door de jarenlange ervaring kunnen we u van begin tot eind begeleiden en adviseren. Samen met u maken we een plan waarbij we uiteraard uw voorkeuren en wensen meenemen. Tijdens de bouw wordt u op de hoogte gesteld van de vorderingen. U bent bij het hele proces nauw betrokken. We hebben daarbij goede contacten met cascobouwers, schilders en timmermannen. Onze jachtservice kan dus de gehele bouw voor u verzorgen en regelen. 

Ankerlier; winterstalling boot; winterstalling Terherne; scheepsreparatie; scheepsmotoren